Subsidie Warmtepomp

Voor iedereen die overweegt om over te stappen op een duurzame manier van verwarmen, is er goed nieuws. Wanneer je een warmtepomp aanschaft, kom je in aanmerking voor een ISDE-subsidie. De ISDE-subsidie is in het leven geroepen om de overgang naar duurzame verwarmingsoplossingen te stimuleren. De exacte hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type warmtepomp dat je kiest en het vermogen ervan. Dit maakt het financieel nog aantrekkelijker om te kiezen voor een groene manier van verwarmen. Om het aanvraagproces soepel te laten verlopen, hebben we hieronder een stappenplan opgezet. Ook vind je een link naar de officiële website waar je meer gedetailleerde informatie kunt vinden over de voorwaarden en de aanvraagprocedure van de ISDE-subsidie.


Stappenplan subsidie warmtepomp

1.

De warmtepomp (merk en type) staat in de Meldcodelijst warmtepompen van RVO.

.2

de warmtepomp is nieuw (dus niet tweedehands) en geïnstalleerd door een bedrijf (je hebt hem dus niet zelf aangesloten).

.3

De warmtepomp staat in een huis in Nederland waarvan je eigenaar bent en waarin je zelf woont (of gaat wonen). Het is geen nieuwbouwhuis: de omgevingsvergunning voor het huis is aangevraagd vóór 1 juli 2018.

.4

De factuur en het betaalbewijs staan op jouw naam. Je kan de subsidie dus pas aanvragen nadat je betaald hebt.

5.

JE VRAAGT DE SUBSIDIE BINNEN 24 MAANDEN NA DE INSTALLATIEDATUM AAN.

6.

HEB JE de WARMTEPOMP GEPLAATST OP 1 JANUARI 2022 OF LATER EN LAAT JE BINNEN 24 MAANDEN OOK EEN ISOLATIEMAATREGEL UITVOEREN? DAN KAN JE DAARVOOR HET HOGERE BEDRAG VAN DE ISOLATIESUBSIDIE KRIJGEN. L EES MEER OP SUBSIDIE VOOR ISOLATIE.

7.

Je kan de subsidie aanvragen op rvo.nl. Daar staat ook een handig stappenplan. Je hebt een DigiD nodig.

8.

Ga voor de officiële voorwaarden naar www.rvo.nl.  voorwaarden