Home / Airconditioning

Airconditioning

MB klimaattechniek  is uw partner voor alles met betrekking tot airco. Systemen leveren en installeren die zorgen voor een prettig binnenklimaat: dat is waar we goed in zijn. Zo kunt u bij ons, naast de traditioneel airconditioningsysteem, ook terecht voor VRF en Multisplit systemen ideaal voor het koelen en verwarmen van bijvoorbeeld kantoren, winkels, hotels etc… Daarnaast leveren wij andere vormen van klimaatbeheersing zoals warmteterugwinning. 

 

Splitsystemen

Een splitsysteem is een vorm van airco, waarbij systemen de beschikking krijgen over een aansluiting van een binnenunit op een buitenunit. Deze twee delen zijn met elkaar verbonden middels koelleidingen. De condensafvoer (ontvochtigen) wordt vast aangelegd.

Alleen erkende monteurs mogen dit airconditioningsysteem installeren. Dit conventionele systeem is in vele situaties toepasbaar. Vast geïnstalleerde airconditioners produceren minder geluid dan verrijdbare airconditioners.

Multi splitsystemen

De multi split airco is geschikt voor uitgebreider installaties. Aan de buitenunit kunnen meerdere binnenunits gekoppeld worden. Het systeem kan zowel verkoelen als verwarmen en zorgt ook voor ventilatie, ontvochting en reiniging van de lucht. De Multi split modellen zijn erg gemakkelijk in de omgang en zeer economisch.

Het VRF systeem

Het  VRF systemen van zijn uitermate geschikt voor het koelen en/of verwarmen en ventileren van grotere gebouwen zoals hotels, winkels en kantoorpanden. Het is een compact systeem dat economisch en milieu bewust is. Voor zowel een kantoor of leefruimte kan de VRF gebruikt worden. Door de moderne technieken die in het airconditioningsysteem zitten, voldoet de airco aan alle behoeften van het gebouw. Het apparaat voldoet aan zes belangrijke eisen voor in een gebouw, comfort, gemak, economisch, hoge efficiëntie, gemakkelijke werking en onderhoud.

 Verwarmen met een Airco

Het lijkt zo vanzelfsprekend: Als het in de zomer warm is dan zet je de Airco aan, en als het in de winter koud is dan zet je de Centrale Verwarming aan. Maar is dit wel zo vanzelfsprekend als het lijkt? Of zijn er goedkopere en slimmere manieren om uw huis in de winter te verwarmen?

Zoals gezegd gebruiken veel mensen zomers een airconditioning of split unit airco om hun huis of kantoor van een aangename temperatuur te voorzien. Je zet de airconditioning aan en de compressor (warmtepomp) zorgt ervoor dat de warme lucht van binnen naar buiten wordt verplaatst waardoor het aangenaam koel in huis wordt. Een energiezuinig proces dus. Wat echter niet veel mensen weten is dat een Airconditioner dit energie zuinige proces in de winter ook andersom kan. De meeste Airconditioners van tegenwoordig zijn namelijk standaard uitgevoerd met een warmtepomp en kunnen een ruimte daarmee naast koelen ook uitstekend verwarmen door het proces om te draaien. Inderdaad, ook als het buiten vriest kan een Airco de warme buitenlucht naar binnen verplaatsen. Bij het verwarmen wordt geen warmte geproduceerd; er is enkel een warmtewisseling van buiten naar binnen. Aangezien de warmte, in plaats van op te wekken, verplaatst wordt, is dit een zeer energie-efficiënte wijze van verwarmen. De airco hoeft hierbij dus geen gebruik te maken van verwarmingsketels, warmtespiralen of andere energie slurpers. Hierdoor verwarmd u uw huis dus voordelig met een Airco.
Wilt u meer weten over het gebruik van de Airco als verwarming? neemt contact met ons op.

Top