Home / Warmtepomp & duurzame techniek

Warmtepomp & duurzame techniek

De voordelen van een warmtepomp liggen voor de hand

Vergeleken met andere verwarmingssystemen verdienen de aanschafkosten van een warmtepomp voor nieuwbouw of renovaties zich relatief snel terug.

  • Aanzienlijk lagere verbruiks- en bedrijfskosten, tot 50% minder energiekosten
  • Nauwelijks onderhoudskosten.
  • Duurzame techniek met subsidie.
  • Eenvoudige installatie.
Benieuwd naar een warmtepomp?
Vraag advies hier ...

Waarom een warmtepomp?

Met een rendement tot soms meer dan 500% (COP 5) is een warmtepomp een uitstekende warmte leverancier. Dit komt omdat een groot gedeelte van de benodigde afgegeven energie ‘gratis’ wordt gewonnen uit de omgeving; aarde, water of lucht. U koopt dus een klein gedeelte energie in om daarmee de ‘gratis’ energie om te zetten naar voor ons bruikbare energie.

Nederland kent inmiddels al duizenden tevreden warmtepomp bezitters. In de Scandinavische landen, waar aardgas niet zo’n gemeengoed is als bij ons, gebruikt men de warmtepomp al veel langer. In die tussentijd is de warmtepomp inmiddels zover door ontwikkeld dat het ook een goed alternatief (minder stookkosten) is voor onze HR-ketels. 

Welk warmtepompen installeren wij?

 
Onderstaand een opsomming van de soorten warmtepompen in de verwarmingstechniek:

Lucht/water.

Toepassing: verwarmen van één woning of utiliteitsgebouw of gedeelte van een gebouw. Vaak kan dit type warmtepomp ook ACTIEF koelen. De energiebron voor deze warmtepomp is de buitenlucht.

Ventilatielucht/water.

Toepassing: normaliter het (langzaam) opwarmen van een voorraad tapwater, daar het afgegeven vermogen natuurlijk beperkt is i.v.m. het aantal m³ lucht dat kan worden afgezogen. Immers als u meer lucht af zou zuigen uit een woning, moet u ook meer koude lucht toevoegen, die ook weer opgewarmd moet worden. De energiebron voor deze warmtepomp is dus ventilatielucht.

Lucht/lucht.

Toepassing: verwarmen van één woning of utiliteitsgebouw of gedeelte van een gebouw. Bijna altijd kan dit type warmtepomp ook ACTIEF koelen, het is vergelijkbaar met een airco systeem. Bij verwarmen is dus de buitenlucht de energiebron.

Hybride .

Een hybride systeem is een gecombineerd systeem van meerder technieken, zo zijn er, als voorbeeld, toestellen die gebruik maken van een lucht/water warmtepomp en een HR ketel onder één mantel.

Warmtepomp subsidie

Met ingang van 1 januari 2016 is er subsidie voor warmtepompen. Meer info treft u op de pagina warmtepomp subsidie.

Tevens bid de gemeente Amsterdam een subsidie die kan oplopen tot € 5000 . Meer informatie hier Subsidieregeling Amsterdam Aardgasvrij

 

 
Top