Home / Warmtepomp

Warmtepomp

De kracht van een warmtepomp:

  • Voordelig alternatief voor cv- en grondwarmtepompsystemen.
  • Energiezuinig en weinig CO2-uitstoot (driemaal zuiniger dan gas).
  • Eenvoudig te installeren.
  • Totaalsysteem voor elk seizoen (alles zelf instelbaar).
  • Schoon, betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk.
  • De oplossing voor stijgende brandstofkosten en onaanvaardbaar hoge milieubelastingen.
  • Aansluitbaar op alle laag temperatuur radiatoren, vloerverwarmingssystemen en ventilatorconvectoren.

 

 

Waarom een warmtepomp?

Met een rendement tot soms meer dan 500% (COP 5) is een warmtepomp een uitstekende warmte leverancier. Dit komt omdat een groot gedeelte van de benodigde afgegeven energie ‘gratis’ wordt gewonnen uit de omgeving; aarde, water of lucht. U koopt dus een klein gedeelte energie in om daarmee de ‘gratis’ energie om te zetten naar voor ons bruikbare energie.

Nederland kent inmiddels al duizenden tevreden warmtepomp bezitters. In de Scandinavische landen, waar aardgas niet zo’n gemeengoed is als bij ons, gebruikt men de warmtepomp al veel langer. In die tussentijd is de warmtepomp inmiddels zover door ontwikkeld dat het ook een goed alternatief (minder stookkosten) is voor onze HR-ketels. 

Welk warmtepompen installeren wij?

Lucht/water

Toepassing: verwarmen van één woning of utiliteitsgebouw of gedeelte van een gebouw. Vaak kan dit type warmtepomp ook ACTIEF koelen. De energiebron voor deze warmtepomp is de buitenlucht.

Lucht/lucht

Toepassing: verwarmen van één woning of utiliteitsgebouw of gedeelte van een gebouw. Bijna altijd kan dit type warmtepomp ook ACTIEF koelen, het is vergelijkbaar met een airco systeem. Bij verwarmen is dus de buitenlucht de energiebron.

Hybride 

Een hybride systeem is een gecombineerd systeem van meerder technieken, zo zijn er, als voorbeeld, toestellen die gebruik maken van een lucht/water warmtepomp en een HR ketel onder één mantel.

 
Top