Home / Event / Tesla dakpannen

Tesla dakpannen

Tesla dakpannen
Nov
6

Op 28 oktober heeft Tesla dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen aangekondigd. Voor de ontwikkeling van de zonnepaneeldakpannen heeft Tesla samengewerkt met het bedrijf SolarCity, eveneens een onderneming die door Tesla-CEO Elon Musk is opgericht.

Zonnepaneeldakpannen van kwartsglas
De panelen bestaan grotendeels uit kwartsglas, maar zien er niet uit als zonnepanelen. Ze zien eruit als normale dakpannen en zijn een stuk steviger. Het hele dak kan daarmee in theorie als zonnepaneel gaan functioneren. Volgens Musk kunnen de dakpannen lang mee en zijn ze bestendig tegen zware weersomstandigheden.

download

Ideale combinatie met de Tesla Powerwall
Vanzelfsprekend gaan de zonnepaneeldakpannen van Tesla enorm goed samen met de Tesla Powerwall. De nieuwe Powerwall van Tesla heeft een opslag capaciteit van ruim 14Kwh. Musk toonde tijdens de presentatie diverse huizen met zonnepaneeldakpannen op hun dak en binnen een Tesla Powerwall om zo in de energiebehoefte voorzien. En een elektrische auto van Tesla natuurlijk.

Net zo efficiënt als zonnepanelen
De huidige versie van Tesla’s zonnepaneeldakpannen zijn ongeveer net zo effectief in het omzetten van zonlicht in elektriciteit als traditionele zonnepanelen. Echter, het bedrijf is reeds bezig om de panelen efficiënter te maken dan traditionele zonnepanelen.

Mensheid minder afhankelijk maken van fossiele brandstoffen
De aankondiging komt aan de vooravond van een belangrijke aandeelhoudersvergadering van Tesla. Daar zullen aandeelhouders moeten beslissen over de voorgenomen overname van zonnepanelenfabrikant SolarCity, een ander bedrijf van Musk. De dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen passen perfect in de missie van Musk om de mensheid minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen.

 

Bron: Technische unie

Top